Kreativa Processer

Kreativa Processer

Läkande konst och annat skapande

Jag heter Erika och är skribent.

Den här bloggen har som syfte att visa SJÄLVLÄKANDE KONSTSKAPANDE PROCESSER.

Idag finns det väldigt mycket litteratur i omlopp där författare berättar om sina svårigheter i livet, och deras individuella sätt att handskas med dem. Det är mycket inspirerande att läsa om hur andra människor har lyckats ta sig igenom svåra passager själva, tycker jag.

Du behöver förstås inte vara olycklig för att ägna dig åt hälsoförebyggande konst - men ofta är just skaparprocesserna det som hjälper oss att hålla igång ett positivt flöde <3

-------¤-----¤--¤----¤--¤¤-

Kontakta mig gärna om du vill bli "Gäst-skribent/konstnär"!

Min emailadress är: kulturkonsthalsamiljo[at]live.comVi hörs!

¤ erika ¤

Arbetarskrivare

publiceratPosted by Erika Chotai Sun, September 15, 2013 22:27:02

Föreningen Arbetarskrivare berättar om arbetsliv och om vardag. Föreningen har kommit ut med åtta antologier (tyvärr är jag inte med i någon av dem), som till största delen består av noveller, men även med en och annan dikt i.

Ifall du skulle vijla läsa ur en av Arbetarskrivares årsböcker får du gärna beställa en bok. Skicka då ett mejl till mig (erikachotai[at]ymail.com) och välj mellan titlarna

Polska räkmackor,

Kneg,

Skarpt läge och

Landet som sprängdes.

Hur jag hamnade där är en lite intressant historia.

Jag hade sökt till journalistutbildningen i Umeå, och var hemma med mitt andra barn. Eftersom jag prenumererade på Stockholms Fria Tidning, nappade jag på en annons de hade gällande uppstartandet av en ny tidning vid namn Läsarnas Fria Tidning.

Skribenterna skulle själva bygga upp den, och vara så kallade ”barfotaredaktörer”. Ett mycket spännande koncept! Jag var med från början, och när vi fixat logga och inriktning, börjades det publiceras en tidning. Jag fick en del av mina artiklar publicerade.

Under uppbyggnaden av själva ”redaktionen”, använde vi oss av ett forum där vi diskuterade, och så småningom hjälpte vi varandra med själva redigeringen, när vi kunde ta in material. Då blev jag bekant med en man som hette Bror Kajsajuntti, och som frågade om jag ville börja skriva i hans tidskrift. Det ville jag, och sedan dess har jag bidragit med berättelser, dikter och bilder till Tidskriften Krattan.

Efter ett tag frågade han mig också om jag ville bli medlem i Föreningen Arbetarskrivare, vilket jag också ville.

Hur jag hittade till Stockholms Fria är också en kul grej. Det var när min första son var bäbis, kring år 2000, och jag just hade kommit till Sverige efter att ha bott utomlands i några år.

På anslagstavlan i centrumet i vårt kvarter (Umeå) satt en liten lapp. Det var en bild på en piratkvinna och en stor penna, som jag minns det. Och så stod det att de skulle starta en ny alternativ tidning, och att de först måste ha prenumeranter. Jag skrev upp mig. Eftersom jag älskade Stockholm, och planen var att flytta hit så fort som möjligt, var det bara kul att nyheterna handlade mest om Stockholm. Den kom en gång i veckan.

Finns på Facebook:

Med journalism

Med kreativt skapande

  • Comments(0)//erikachotai.kulturkonsthalsamiljo.eu/#post25